Zeven verdachten voor fietsendiefstal aangehouden

De politie heeft deze week in iets meer dan 12 uur tijd zeker zeven verdachten aangehouden voor fietsendiefstal in Leiden en omgeving. Woensdag konden agenten drie verdachten aanhouden na de diefstal van twee lokfietsen. Een 21-jarige man die bij de eerste lokfiets stond werd in de Pasteurstraat aangehouden. Zijn 19-jarige huisgenoot vertelde later aan de politie dat hij de fiets had weggenomen, waarop hij ook werd aangehouden. De verdachte die voor de tweede lokfiets werd aangehouden, had nog 21 dagen gevangenisstraf openstaan. Het betreft een 30-jarige man uit Rijnsburg.

Fietsendiefstal is de meest voorkomende vorm van criminaliteit in Nederland. In de eerste drie weken van dit jaar hebben al zeker 72 eigenaren in Leiden aangifte van diefstal van hun fiets gedaan.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×