Plakstrook op pinautomaat Prinsessekade

De pinautomaat aan de Prinsessekade in Leiden was gisteren door onbekenden voorzien van een plakstrip. Daardoor bleef geld dat mensen wilden pinnen in de uitgiftestrook steken. Dit wordt ‘cash trapping‘ genoemd. Het overkwam rond 21.30 uur twee mensen die geld op wilden nemen.

Volgens politiewoordvoerder Lex Benden deden ze vervolgens precies wat iedereen in zo’n situatie moet doen: de politie bellen en beslist niet bij de geldautomaat weggaan. De werkwijze van de criminelen is namelijk dat ze op de uitkijk blijven staan om zodra iemand na een mislukte pinpoging wegloopt het geld uit de automaat te vissen.

Benden adviseert om niet alleen de politie te bellen, maar ook contact op te nemen met de betreffende bank.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×