De jonge talentvolle bandleden van The Destructive Penguins hebben zich ook opgegeven voor het Band Talent Leiden festival.

Jeugdfestival voor talentvolle bandjes

Tientallen jonge muziektalenten uit de omgeving Leiden hebben zich opgegeven voor het eerste Band Talent Leiden festival. Mede-organisator Heiko Locher: “Middelbare scholieren die in een band zitten hebben vaak moeilijkheden om veel optredens te krijgen. Kijk naar een kroeg, die zeggen dat je twee keer drie kwartier moet spelen.” Band Talent Leiden wil dit soort talentvolle bandjes een podium bieden. 

Audiofragment: Media-initiatiefnemer Heiko Locher vertelt over het Band Talent Leiden festival.

Uit de 19 bands die zich hebben ingeschreven voldeden er 2 niet aan de eisen van het festival. Om mee te mogen doen moest de gemiddelde leeftijd van de bandleden tussen de 12 en 18 jaar liggen en moest er minstens één bandlid op een school in de Leidse regio zitten. Popschool Leiden buigt zich inmiddels op de inschrijvingen, begin februari wordt bekend welke bands begeleiding zullen krijgen. 

Uiteindelijk zullen er 10 tot 12 bands gekozen worden die hun muziek in ongeveer vijf minuten op het festival mogen laten horen. Het festival is gratis toegankelijk en vindt 21 maart in het Scheltema complex plaats.  

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×