De gemeente Leiden zet zich schrap voor de verwachte verkeersoverlast tijdens de nucleaire top in Den Haag op 24 en 25 maart. (Foto: Chris de Waard).

Werk thuis, neem de trein of pak de fiets tijdens nucleaire top

De verwachte verkeershinder op 24 en 25 maart zal ook een flinke impact gaan krijgen op het verkeer rond Leiden. Op deze dagen wordt in Den Haag de Nuclear Security Summit (NSS) gehouden, een internationale conferentie waar bijna 60 wereldleiders en duizenden delegaties naar toe zullen komen. Om het vervoer van deze delegaties te reguleren zijn de A4, A44/N44 en N206 gedeeltelijk of geheel afgesloten. De gemeente Leiden raadt op de website af deze dagen met de auto op pad te gaan en hanteert als motto: Ga toch fietsen.

Audiofragment: Burgemeester Lenferink over de verwachte verkeersoverlast en de maatregelen die de gemeente Leiden zal treffen tijdens de nucleaire top.

Burgemeester Lenferink adviseert deze dagen niet te reizen en zo mogelijk thuis te werken. De beperkte toegang op de snelwegen rondom Leiden zorgt ervoor dat de stad een van de moeilijkst bereikbare plekjes in de Randstad zal zijn.

Binnen de stad worden er extra maatregelen getroffen. Lenferink: “De stad kenmerkt zich door een vrij krappe verkeersinfrastructuur. Als de Haagweg, de Morsweg en de Hooigracht echt helemaal vollopen en vastlopen dan is het heel lastig voor hulpdiensten om daar doorheen te komen.” Om dit probleem op te lossen denkt de gemeente eraan bijvoorbeeld brandweerwagens te positioneren zodat deze sneller op een bepaalde plek kunnen komen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×