Het voorlopig ontwerp dat Neutelings Riedijk Architecten maakte voor het Rijnsburgerblok. Op de 'sokkel' komen drie torens. De kantoortoren (1) wordt 70 meter hoog, de woontorens (2 en 3) respectievelijk is 40 meter en 52 meter hoog. In de sokkel komt een 'plint' met op de begane grond commerciële ruimtes en op de verdiepingen kantoorruimte en (studenten)woningen. Middenin de sokkel komt een parkeergarage, eronder een grote fietsenstalling.

Wethouder: Opknappen Stationsplein jaren eerder

Het hoogwaardig herinrichten van het Stationsplein gebeurt als het aan wethouder Van Woensel ligt jaren eerder dan nu gepland. De vvd-wethouder komt daarmee tegemoet aan de wensen van een aantal partijen in de Leidse raad. Onder andere de PvdA en GroenLinks maken zich zorgen over inrichting van de openbare ruimte. Die moet bij voorkeur niet achterblijven bij de ontwikkeling van het Rijnsburgerblok en de andere deelplannen. Die mening is ook supervisor Rients Dijkstra van MAXWAN toegedaan. De twee miljoen die nodig is om ook het plein aan te pakken moet eerst verdiend worden in de te realiseren bouwplannen maar Van Woensel gaat kijken of hij het geld nu al beschikbaar kan stellen.

Audiofragment: Rients Dijkstra van MAXWAN is namens de gemeente supervisor over de ontwikkelingen in het Stationsgebied.

Volgend jaar wordt er begonnen met de sloop van het voormalige pand van de Kamer van Koophandel, dat van de Rabobank en een historisch pandje naast de Club 70 fietsenstalling. Aan de andere kant van het plangebied gaat de gekraakte kantoorflat tegen de grond. De gemeente start later dit jaar een procedure om de krakers eruit te krijgen.

Audiofragment: Wethouder Van Woensel wil elders in de stad meer kantoren slopen dan er bij het station worden bijgebouwd.

Advertentie

Leiden rijnsburgerblok


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×