Acht sportteams uit Leiden namen het tegen elkaar op in een levend tafelvoetbaltoernooi. (Foto: LUMC).

Kick-off LUMC Kankerfonds in Pieterskerk

Twee B-juniorenteams van v.v. Oegstgeest hebben gisteren in de Pieterskerk de aftrap gegeven van het nieuwe LUMC Kankerfonds. Dit gebeurde op Wereldkankerdag.

Het motto van het nieuwe fonds is ‘Laat Leiden Leukemie Bestrijden’. Het fonds gaat onderzoekers ondersteunen zodat meer patiënten met leukemie, lymfklierkanker en de ziekte van Kahler sneller kunnen worden behandeld. Acht sportteams uit Leiden en omstreken vragen aandacht voor het onderzoek, namelijk door middel van een levend tafelvoetbaltoernooi. De B-juniorenteams speelden de openingswedstrijd van het toernooi onder aanvoering van ambassadeur en ex-leukemiepatiënt Jan Paul van der Tang en voetballer Erik Falkenburg van de Go Ahead Eagles

Het fonds financieert een in Nederland uniek onderzoek naar een ‘levend geneesmiddel’ onder leiding van professor Fred Falkenburg. Bij deze nieuwe behandelmethode worden zogenaamde T-cellen van donoren ingebracht bij patiënten om kankercellen uit te schakelen, terwijl gezonde cellen met rust worden gelaten. Om deze methode breder toegankelijk te maken, is extra financiering nodig.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×