Door de enorme aantrekkingskracht van de grote evenementen die in het centrum van Leiden georganiseerd worden, is het afsluiten van het water van de Nieuwe Rijn volgens de gemeente pure noodzaak. Enerzijds uit veiligheidsoverwegingen, omdat er n u geen mensen in het water kunnen vallen, maar ook omdat Leiden geen grote pleinen heeft en de extra ruimte gewoon nodig is. (Foto: Oranjevereniging Leiden).

Leiden combineert evenementenvergunningen Nieuwe Rijn

De gemeente Leiden gaat met het toepassen van de zogenaamde coördinatieregeling alle vergunningen voor evenementen op het water van de Nieuwe Rijn in een keer afhandelen. Daarmee hoopt de gemeente tijdswinst te boeken en het aantal bezwaarprocedures in te perken. Met die gecombineerde procedure worden het bestemmingplan, de omgevingsvergunning en de evenementenvergunning gelijktijdig voorbereid en vergund. Door die aanpak kan er ook maar één keer bezwaar worden gemaakt tegen het totale pakket van vergunningen.

Audiofragment: Sonja Bierenbroodspot sprak de raadscommissie toe, aansluitend sprak Chris de waard met burgemeester Lenferink.

Namens Rederij Rembrandt riep Sonja Bierenbroodspot de raadsleden op niet in te stemmen met het voorstel dat burgemeester Lenferink de raad voorlegt. Volgens haar wordt de rechtspositie van haar bedrijf door de voorgestelde regeling aangetast en leidt het alleen maar tot de verharding van de standpunten. Dat kost de gemeente ook bakken vol geld. Alleen al vorig jaar gaf Leiden 33.000 euro uit aan juridische ondersteuning in verschillende procedures rond de afsluiting van het water.

De raad nam het voor kennisgeving aan en stemt komende donderdag zonder verdere discussie in met het toepassen van de coördinatieregeling.

Advertentie

Leiden IJsbaan Nieuwe Rijn


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×