In juni 2012 vierde cultuurwethouder De Haan al een klein feestje met de mensen van het museum. Toen gaf de raad groen licht om het plan verder uit te gaan werken en een architect te zoeken. (Archieffoto: Chris de Waard).

Leidse raad unaniem akkoord met facelift Lakenhal

De uitbreiding en renovatie van Stedelijk Museum De Lakenhal kan van start. De Leidse gemeenteraad stemde gisteren unaniem voor het beschikbaar stellen van de benodigde miljoenen. Alleen Leefbaar Leiden gaf eerder aan tegen te zullen stemmen, maar raadslid Daan Sloos ging voor het zover was ziek naar huis.

Leiden steekt 13,5 miljoen in het plan ‘Lakenhal op Orde’, de resterende 3 miljoen moet het museum zelf binnenhalen. Onder andere via fondsen en andere subsidieverstrekkers. Met het besluit van gisteravond komt er een einde aan een periode van circa 60 jaar praten en plannenmakerij. Al in de jaren 60 werden de eerste panden aangekocht ten behoeve van de toen al gewenste uitbreiding.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×