Marcel Groenendijk (links) werpt zich op als woordvoerder van de boze buurtbewoners die willen dat Benno L. uiterlijk aanstaande zaterdagmorgen om 8.00 uur uit Leiden is vertrokken. "Maar ik ben totaal geen volksmenner of iets van dien aard. Ik kom alleen op voor de stad Leiden." (Foto: Hielco Kuipers).

Ultimatum voor Lenferink: Benno L. moet zaterdag weg zijn

“Als Benno L. zaterdagmorgen om 8.00 uur de stad niet uit is, is het klaar! Niemand doet wat, en ik doe het wel. Ik dreig niet met geweld, ik zeg alleen, ik doe het op onze manier.” Aan het woord is Marcel Groenendijk in de uitzending bij Pauw & Witteman. De Leidse zanger zegt namens 95% van de Leidenaren te spreken met zijn ultimatum aan de burgemeester.

Het bewuste fragment uit de uitzending van Pauw & Witteman.

Ook duoraadslid Tomas Kok van Leefbaar Leiden was maandag bij de live-uitzending aanwezig. Als Lenferink er niet voor zorgt dat Benno L. de stad weer uit gaat, zegt de partij het vertrouwen op in de burgemeester.

Groenendijk laat vanmorgen weten alleen op te komen voor de burgers: “Ik ben een geboren en getogen Leidenaar en daar ben ik trots op. Die andere manier kan bijvoorbeeld zijn dat we elke dag gaan protesteren. Als er ergens een probleem is en Jantje wil het z√≥ oplossen en Pietje op een andere manier is dat toch niet direct bedreigend. Ik denk dat je afgaat op uiterlijk van sommige mensen en dat stuit mij een beetje tegen de borst.”

Advertentie

Leiden Benno L.


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×