VVD en CDA: D66 liegt over parkeren in Kieskompas

Het standpunt dat D66 Leiden in het Kieskompas heeft laten opnemen over gratis parkeren in de wijken buiten het centrum klopt niet. De partij is het in de stemhulp eens met de stelling dat parkeren buiten het centrum gratis moet blijven. Volgens VVD-lijsttrekker Paul Laudy liegt D66 daarmee, CDA-lijstrekker Jan-Jaap de Haan spreekt van ‘een jokkebrokje’, omdat D66 ruim 2 miljoen extra inkomsten uit parkeren wil halen.

Laudy roept D66 op het standpunt in het Kieskompas aan te passen. D66 Campagneleider en kandidaatraadslid Lodi van Brussel wil daar niks van weten: “Sinds wanneer grenzen de buitenwijken aan de binnenstad? Nuance is lastig, maar noem het niet liegen,” zo voegt hij de VVD-lijsttrekker toe.

In het verkiezingsprogramma van D66 staat over parkeren onder meer: “Met alleen de bouw van parkeergarages aan de rand van de binnenstad zal het parkeerprobleem in Leiden niet opgelost zijn. Daarom stelt D66 de volgende maatregelen voor: “Voer betaald parkeren in in de wijken die aan de binnenstad grenzen en een hoge parkeerdruk hebben, ten gunste van de bewoners die de auto in de buurt van hun huis willen parkeren. Als het parkeerprobleem zich verplaatst naar andere wijken, dan wordt aan de bewoners voorgesteld om ook daar betaald parkeren in te voeren.”

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×