Leefbaar Leiden: "Geen oproep tot geweld"

Tomas Kok van Leefbaar Leiden heeft niet opgeroepen tot geweld tegen Benno L. Zijn uitspraak bij Sleutelstad Radio dat L. de stad uitgetrapt moet worden was spreekwoordelijk bedoeld. Hij peinst er dan ook niet over om zijn excuses aan te bieden. Kok zei dat vanmiddag tijdens een radiodebat met GroenLinks-fractievoorzitter Pieter Kos. die had om die excuses gevraagd. Nu die niet komen dient Kos aanstaande donderdag een motie van afkeuring in tegen Leefbaar Leiden. Het is nooit eerder gebeurd dat in de Leidse raad de ene partij een dergelijke motie indiende tegen een andere partij. “Logisch ook,” vindt Kok die de motie symboolpolitiek noemt: “Ik ben u ook geen verantwoording schuldig, anders was ik wel lid van uw partij geworden.”

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/135848459″ params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Kos en Kok in debat tijdens de donderdag-editie van Nieuws071 op Sleutelstad Radio.

Er staat Leiden donderdag nog een unieke gebeurtenis te wachten in de raadsvergadering. Een dubbele zelfs. Leefbaar Leiden gaat voor het eerst in haar bestaan een motie indienen. Eveneens uniek is dat dat een motie van wantrouwen wordt tegen burgemeester Lenferink.

Emile van Aelst legde het radiodebat in de Sleutelstad-studio ook vast op video.

Advertentie

Leiden Benno L.


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×