Leefbaar Leiden: “Geen oproep tot geweld”

2

Tomas Kok van Leefbaar Leiden heeft niet opgeroepen tot geweld tegen Benno L. Zijn uitspraak bij Sleutelstad Radio dat L. de stad uitgetrapt moet worden was spreekwoordelijk bedoeld. Hij peinst er dan ook niet over om zijn excuses aan te bieden. Kok zei dat vanmiddag tijdens een radiodebat met GroenLinks-fractievoorzitter Pieter Kos. die had om die excuses gevraagd. Nu die niet komen dient Kos aanstaande donderdag een motie van afkeuring in tegen Leefbaar Leiden. Het is nooit eerder gebeurd dat in de Leidse raad de ene partij een dergelijke motie indiende tegen een andere partij. “Logisch ook,” vindt Kok die de motie symboolpolitiek noemt: “Ik ben u ook geen verantwoording schuldig, anders was ik wel lid van uw partij geworden.”

Audiofragment: Kos en Kok in debat tijdens de donderdag-editie van Nieuws071 op Sleutelstad Radio.

Er staat Leiden donderdag nog een unieke gebeurtenis te wachten in de raadsvergadering. Een dubbele zelfs. Leefbaar Leiden gaat voor het eerst in haar bestaan een motie indienen. Eveneens uniek is dat dat een motie van wantrouwen wordt tegen burgemeester Lenferink.

Emile van Aelst legde het radiodebat in de Sleutelstad-studio ook vast op video.

Delen

2 reacties

  1. Clemens Koets op

    Als Kok ooit verantwoording schuldig is aan Kos wordt hij lid van Groenlinks? Ik kan de gedachtenkronkel niet helemaal volgen. Mocht me dat ooit wel lukken dan wordt ik lid van Leefbaar Leiden

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline