Kunstenaar Peter Zuur studiogast in Cultuur071

In de studio van Sleutelstad is het op zaterdag 1 maart een drukte van belang. Nog voor de uitzending staat muziekensemble ’t Valies al klaar voor een soundcheck en drinkt studiogast en kunstenaar Peter Zuur nog een kop koffie om de stem te smeren voor de uitzending. De studio staat op zijn kop en iedereen zit op een andere plek als Gideon Roggeveen de uitzending start. ’t Valies speelt vandaag niet alleen de tune van Sleutelstad, maar speelt tussendoor ook eigen nummers. Han Ruijgrok spreekt met Peter Zuur, die zijn atelier heeft in Haagweg4. We horen hoe de enorme kunstwerken die Peter maakt tot stand komen. Met zijn werk wil Peter herinneringen herconstrueren en oproepen.

Audiofragment: Luister hier de hele uitzending terug via souncloud.

Cultuurcorrespondent Diana van den Driessche vertelt over de nieuwste voorstelling van de Veenfabriek: de semi-opera The Fairy Queen (Henry Purcell). Op 8 maart voorlopig voor het laatst in het Lucent Danstheater in den Haag. In de studio vertelt Minke Vorstenbosch over de buurtfilm ‘Tussen de Rijnen’ met twee van de acteurs (Cecil Smit en Symen Groot). De première in Trianon op 9 maart is uitverkocht. Maar blijf je inschrijven op de website van Tussen de Rijnen, dan komen er wellicht meer vertoningen! O ja, en als je meer wilt weten over ’t Valies, kijk dan gerust op hier op de website van deze band, want daar vind je alles! Er is meer muziek, want toetsenist Gert-Jan Gutman van Birth of Joy is aangeschoven in de studio. De band geniet internationale bekendheid en zou graag ook in Nederland aan de weg timmeren op mooie festivals als Lowlands en Pinkpop. En alsof het nog niet genoeg is, vertelt Peter Visser, onze muziekcorrespondent die je ook kunt volgen (@muziekgezien) dat je op 7 maart naar ‘Vlijmscherp’ kunt in Scheltema (presentatie van de EP ‘Momentopname’). En donderdag naar de Qbus voor King King featuring Alan Nimmo. Govert de Kok is naar ‘Her’ geweest, een film van Spike Jonze (Being John Malkovich) waarin Joaquin Phoenix een bijzondere relatie opbouwt met zijn pratende besturingssysteem. De essentie van de film is volgens Govert wat het betekent om mens te zijn. Tot slot komen we bij onze studiogast terug om te praten over dromen en over het verbeelden van mythische landschappen. Peter Zuur sluit deze wervelende ochtend af met een gedicht van de Griekse dichteres Sappho (500 v Chr). Stem volgende week weer af op Cultuur071, Sleutelstad 93.7FM of via de kabel 102.4 Dan is schilder Jan Willem Bruins onze studiogast.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×