Premier Rutte in gesprek met een gehandicapte jongen. Foto: J.P. Kranenburg

Premier Rutte op de markt

Vandaag liep de premier over de markt in Leiden om in gesprek te gaan met ondernemers. Rutte: ‘Ik vind het gaaf om hier te zijn en de mensen een hart onder de riem te steken’. De markt is volgens hem de beste plek om campagne te voeren omdat er veel ondernemers zijn. 

Volgens Rutte is het onbegrijpelijk dat Leiden een linkse stad is. ‘Als er nou één stad écht liberaal is, dan is dat Leiden!’ Leidenaren willen volgens hem zelf keuzes maken en veel vrijheid hebben. Ondernemers zullen wat de VVD betreft veel meer ruimte krijgen. Verder zal de OZB omlaag gaan naar 30%, zal er meer politie op straat komen en de bureaucratie zal worden verminderd. 

Audiofragment: Premier Rutte met Eline van den Hout in gesprek over de VVD-campagne. 

Het bijzondere van de VVD Leiden is dat er veel contact is met Den Haag. Een aantal bewindslieden van de landelijke VVD hebben namelijk in Leiden gestudeerd: Ivo Opstelten, Melanie Schultz en de premier zelf. Rutte is optimistisch over de verkiezingsuitslag. Vandaag was hij in ieder geval blij om in Leiden te zijn, omdat het zijn tweede stad is. 

De fotogalerie is gemaakt door: J.P. Kranenburg 

Foto’s gemaakt door: J.P. Kranenburg

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×