Gerti Bierenbroodspot aan de wandel in Petra. 

Beeldend kunstenaar Bierenbroodspot in RMO

Kunstenares Gerti Bierenbroodspot komt op 15 en 16 maart naar het Rijks Museum van Oudheden. Hier heet ze museumbezoekers persoonlijk welkom in haar tentoonstelling ‘Petra Revisited’. In deze expositie zijn schilderijen, beelden en tekeningen te zien die ze maakte toen ze woonde en werkte in de tweeduizend jaar oude woestijnstad Petra in JordaniĆ«.

Onbewuste geest
Gerti: “En toen zag ik Petra … het was alsof ik in mijn eigen schilderijen stapte, en meer … ik stapte heel langzaam in metaforen van archeologie, architectuur en mythologie, en ik probeerde deze fenomenen van de onbewuste geest te vangen en in een andere ruimte te plaatsen (dat van een groot stuk rijstpapier).”

Bierenbroodspots werken vormen een mix van hedendaagse kunst, archeologie, de tijdloze schoonheid van Petra en haar unieke roodgekleurde zandstenen architectuur. De tentoonstelling is te zien tot en met 23 maart 2014.

 

 

 

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×