Minister Plasterk strooit zaadjes in de Kweektuin. Foto gemaakt door: J.P. Kranenburg. 

Minister Plasterk bezoekt Kweektuin en stadhuis

Vandaag was Minister Plasterk op werkbezoek in Leiden. Hij bekeek de Kweektuin van het Singelpark en ook de plannen die Leiden heeft gemaakt voor het langste park van Europa. Vervolgens liep hij samen met burgemeester Lenferink en de directeur van ProDemos Kars Veling, over de singels naar het stadhuis.

Enthousiast
Minister Plasterk is erg enthousiast over het plan voor de aanleg van het Singelpark. Hij heeft vroeger ook in Leiden gewoond en hij zou het een mooie verbetering vinden. ‘Het zou geweldig zijn om rondom te kunnen lopen’.

Audiofragment: Minister Plasterk in gesprek met Eline van den Hout over het Singelpark en ProDemos. 

Democracity
Na de bezichtiging van de Kweektuin liepen ze naar het stadhuis om daar met ProDemos in gesprek te gaan. Plasterk: ‘Prodemos is een fantastische instelling, want het staat los van de politieke partijen en benadrukt het belang van democratie.’ 
Het gezelschap was ook aanwezig bij het spel ‘democracity’. De basisschoolkinderen van de Singel mochten dit spelen. ‘Het is goed dat kinderen op jonge leeftijd al besef krijgen van hun burgerrechten’, vindt de minister van Binnenlandse Zaken.  

Als het Singelpark eenmaal is aangelegd, zal de de minister het zeker bewonderen. Hij is namelijk graag in Leiden.

Fotoreportage gemaakt door: J.P. Kranenburg. 

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×