Niet alleen de bomen zijn weggehaald, ook een enkele aan de bakken vastgemaakte fiets moest eraan geloven. De stalen rossen zijn af te halen bij het gemeentelijke depot aan de Willem Barentzstraat op Industrietereein De Waard (Foto: Chris de Waard).

Bomen Breestraat naar Kweektuin Singelpark

De boombakken op de Breestraat zijn allemaal weggehaald. Vooruitlopend op de herinrichting van de straat die in juni van start gaat, zijn deze week de bomen alvast verwijderd. Dat kon niet langer wachten in verband met het broedseizoen dat half maart begint. Een boom is een boom en die mag in die periode niet worden verwijderd. Of er nu vogels in nestelen of niet.

De levensvatbare bomen die uit de bakken kwamen, hebben een plekje gekregen in de Kweektuin van het Singelpark. Daar worden bomen en struiken opgekweekt die straks een plekje krijgen in het Singelpark zelf. Het liefste met een eigen uniek verhaal.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×