Bomen Breestraat naar Kweektuin Singelpark

2

De boombakken op de Breestraat zijn allemaal weggehaald. Vooruitlopend op de herinrichting van de straat die in juni van start gaat, zijn deze week de bomen alvast verwijderd. Dat kon niet langer wachten in verband met het broedseizoen dat half maart begint. Een boom is een boom en die mag in die periode niet worden verwijderd. Of er nu vogels in nestelen of niet.

De levensvatbare bomen die uit de bakken kwamen, hebben een plekje gekregen in de Kweektuin van het Singelpark. Daar worden bomen en struiken opgekweekt die straks een plekje krijgen in het Singelpark zelf. Het liefste met een eigen uniek verhaal.

Delen

2 reacties

  1. Johan Volkers op

    Een van de weinige zaken, waarin de gemeente doortastend is:
    Het weghalen van groen.
    Uit ervaring weet ik hoe lastig het is om het groen weer terug te krijgen. Hopelijk wordt mijn wantrouwen gelogenstraft.

  2. In dit geval geef ik de gemeente Leiden toch een compliment. Men probeert de bomen in ieder geval zo goed mogelijk te behouden en na de reconstructie van de Bree weer te herplanten. Dat is in ieder geval beter dat bot wegkappen (zoals destijds gebeurde op de Rapenburg) en dan nieuwe implant ervoor in de plaats.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline