De Binnenvest kijkt samen met de gemeente Leiden of in een leegstaande kantoorvleugel in de Pelikaanhof twee of drie zwerfjongeren opgevangen kunnen worden. (Foto: www.pelikaanhof.nl).

De Binnenvest wil 200 studio's voor daklozen

Om er voor te zorgen dat er de komende tien jaar niemand meer op straat hoeft te slapen wil Stichting De Binnenvest 200 studio’s verspreid over Leiden om daklozen onder te brengen. Het is een wens, geen realistisch plan van de organisatie die zich bezighoudt met de opvang van Leidse daklozen. Wethouder Van Gelderen gaf gisteren op verzoek van GroenLinks-raadslid Stéphanie Bakker een update aan de raadscommissie over dakloosheid in de stad. “Er is de afgelopen 2,5 jaar maar weinig gebeurd,” constateert Bakker na afloop verbitterd. Leiden telt 212 daklozen. In 2011 waren het er nog 284.

Audiofragment: Stéphanie Bakker en Roos van Gelderen over de opvang van daklozen in Leiden.

Volgens de wethouder klopt dat niet. Er is wel degelijk veel gebeurd en bereikt en de situatie voor Leidse daklozen is een stuk rooskleuriger dan bij het aantreden van het college vier jaar geleden. Wel erkent ze dat het probleem zeker nog niet is opgelost. Wat helpt zijn de negen ‘doorstroomkamers’ bij Nieuwe Energie die na de nodige tegenslagen een dezer dagen eindelijk in gebruik genomen kunnen worden. Dat betekent niet alleen negen minder mensen die op straat moeten slapen, maar het biedt de tijdelijke bewoners ook perspectief op eigen woonruimte.

Zowel Bakker als Van Gelderen zijn blij met de denkrichting van De Binnenvest om daklozen niet centraal op te vangen. “Dat past prima bij de gedachte om daklozen gewoon tussen de andere mensen in Leiden te laten wonen.”

Leiden daklozen


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×