Het schetsontwerp voor de inrichting van de Lammermarkt. (Buro Sant en Co landschapsarchitectuur).

D66 wil 20 miljoen uit gemeentelijke reserves uitgeven

Tien miljoen voor een betere inpassing van de RijnlandRoute, tien miljoen om uit te geven aan allerlei leuke en nuttige dingen voor de wijken en ook nog vier miljoen voor het Lammermarktpark. D66-raadslid Jeffrey van Haaster wil die miljoenen regelen bij de komende collegeonderhandelingen. Hij is er van overtuigd dat zijn partij na de verkiezingen in aanmerking komt voor een plekje aan die onderhandelingstafel: “We hebben de stad immers vier jaar lang constructief meebestuurd en vrijwel al onze beloftes van vier jaar geleden ingelost,” aldus Van Haaster.

Audiofragment: D66 wil 20 miljoen vrijspelen uit de NUON-reserves. Ook gaat de partij op zoek naar vier miljoen voor de Lammermarkt.

Leiden heeft door de verkoop van de NUON-aandelen nog steeds hoge reserves. “Zonde, daar doen we niks mee. We kunnen dat geld beter investeren in kwaliteit en duurzaamheid,” zei Van Haaster gistermiddag tegen presentator Jos Moesman in het radioprogramma Nieuws071. Hij wil in elk geval 20 miljoen vrijspelen voor de inpassing van de RijnlandRoute en de aanleg van plantsoenen, rotondes en betere straten bij scholen in de Leidse buitenwijken. De vier miljoen die de gemeente nu nog te kort komt voor ‘het groene dak’ van de Lammermarktgarage moet wat D66 betreft in elk geval niet uit budget voor het Singelpark komen: “Het zou jammer zijn om dat daar weg te halen, dan gaat het ten koste van andere delen van het Singelpark en we willen allebei.”

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×