De maquette van de moskee met islamitisch centrum. Links de molen en rechts achter de bomen de Haagwegflat en de koopwoningen ernaast. Vooral die omwonenden zijn tegen de komst van het gebedshuis.

Demonstratie tegen moskee voor raadsvergadering

Voor de tweede achtereenvolgende keer wordt er op het Stadhuisplein gedemonstreerd voorafgaand aan de vergadering van de Leidse gemeenteraad. Vorige week donderdag was dat het geval bij de extra raadsvergadering rond Benno L. en komende donderdag gaan bewoners van de Haagweg en de Ter Haarkade en omgeving de straat op. Ze gaan om 19.15 uur demonstreren tegen de bouw van ‘weer een megamoskee met minaretten’.

De komst van het islamitisch centrum noemen de demonstranten ‘onacceptabel’. Ze vrezen voor overlast en waardevermindering van de huizen in de omgeving. “Een nieuwe moskee? Prima, maar dan wel aan de rand van de stad waar genoeg parkeerplaatsen zijn,” zo staat te lezen in de uitnodiging om mee te komen demonstreren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×