De twee lijsttrekkers gingen met elkaar in discussie voor de Sleutelstad-microfoon na afloop van het Ruimtedebat dat gisteravond werd gehouden in Nieuwe Energie. (Foto: Emile van Aelst).

Rectificatie: D66 deelt geen 20, maar 30 miljoen uit

Eerder deze week telde een aantal wensen die D66-raadslid Jeffrey van Haaster uitsprak in een interview op Sleutelstad Radio op tot ruim 20 miljoen euro. Geld dat de partij onder meer wil steken in een extradiepe ligging van de RijnlandRoute in de Stevenshofpolder (min zes meter), een groen dak voor de Lammermarktgarage en een slordige tien miljoen voor de Leidse wijken. CDA-lijsttrekker Jan-Jaap de Haan reageerde meteen met de opmerking dat D66 nog veel meer geld uit de Leidse reserves wil halen. Namelijk 30 miljoen.

Audiofragment: De lijsttrekker van D66 en CDA vliegen elkaar voor de Sleutelstad-microfoon in de haren over de jackpot van 30.000.000 euro.

Het correcte bedrag dat D66 wil investeren door de gemeentelijke reserves aan te spreken is inderdaad 30 miljoen euro. De helft van de 60 miljoen die Leiden op de bank heeft staan. Dood geld, vindt D66-lijsttrekker Robert Strijk. “Het wordt alleen maar elk jaar minder waard. De rente is lager dan de inflatie en een reserve van 30 miljoen is voldoende voor een gemeente met de omvang van Leiden.” Strijk wil het geld daarom slim investeren: “Dat levert meer op dan op de bank zetten”. Het CDA is het er zeer mee oneens. “Niks investeren, potverteren,” briest lijsttrekker Jan-Jaap de Haan: “Dat zou wat zijn als iedereen zijn spaarpot stuk zou slaan als de rente even wat lager staat. Het is een wethouder financiĆ«n onwaardig!” Strijk is naast D66-lijsttrekker ook wethouder van financiĆ«n.

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×