Tanja Jadnanansing bezocht gisteren het ID College in Leiden (Foto: PR).

PvdA-Kamerlid Tanja Jadnanansing wil een B-route voor mbo studenten

Gisteren heeft PvdA Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing een werkbezoek gebracht aan het ID College in Leiden om in gesprek te kunnen gaan met studenten, docenten en management over zaken als stage, de kans op werk, het voorkomen van schooluitval en over ‘de B-route’. Jadnanansing is verantwoordelijk voor de portefeuille Voortgezet Onderwijs en Beroepsonderwijs in de Tweede Kamerfractie van de PvdA.

Sommige studenten denken in deze tijd moeilijker een baan te kunnen vinden. De uit Leiden afkomstige Jadnanasing opperde daarom haar idee om voor mbo-ers een B-route mogelijk te maken. Een student krijgt dan 2 mbo diploma’s waardoor er meer kans is op de arbeidsmarkt.

Het ID College probeert voortijdig schoolverlaten van studenten zoveel mogelijk te voorkomen. Zo werd er met het Kamerlid uitvoerig gesproken over het project Roem & poen, waar studenten ingezet worden om ongemotiveerde studenten te helpen met het maken van een actieplan om weer gemotiveerd aan de slag te gaan met een passende opleiding. Met een percentage dat lager ligt dan het gemiddelde van 7% doet ROC ID College het goed in de regio.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×