GroenLinks Tweede Kamerlid Linda Voortman wil maandag van Leidenaren die zorg nodig hebben, mantelzorgers, of mensen die werken in de zorg, horen wat er moet gebeuren in de zorg: "De rode draad in mijn Kamerwerk is wat een kabinetsplan voor mensen betekent." (Foto: PR).

GroenLinks houdt zorgspreekuur

GroenLinks Leiden organiseert maandagavond een spreekuur over de zorg. “We horen van veel mensen dat ze zich zorgen maken over de zorg,” zegt kandidaat raadslid Eline Levering. “Begrijpelijk, want per 1 januari 2015 wordt de gemeente verantwoordelijk voor een groot deel van de (jeugd)zorg maar moet zij die nieuwe zorgtaken wel met veel minder geld uitvoeren dan het rijk er nu aan uitgeeft.”

Leidenaren die vragen of zorgen hebben over alle veranderingen in de zorg, zijn maandag welkom van 19.30 tot 21.30 uur. Dan gaan Tweede Kamerlid Linda Voortman en GroenLinks raadslid St├ęphanie Bakker met iedereen in gesprek in het GroenLinks pand op de Breestraat 122.

GroenLinks Leiden pleit voor een fonds in Leiden waarmee de bezuinigingen de eerste jaren opgevangen kunnen worden. Uiteindelijk zal de gemeente de nieuwe zorgtaken beter en goedkoper kunnen doen dan nu, maar dat lukt niet meteen op 1 januari 2015. Om te voorkomen dat kwetsbare mensen de dupe worden, wil GroenLinks dat de gemeente geld reserveert om de landelijke bezuinigingen ‘zacht te laten landen’.

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×