Cultuur071 met illustratief kunstenaar en vormgever Barbara van Druten

Barbara van Druten is deze zaterdag 15 maart studiogast. Ze is kunstenaar en maakt illustratieve kunst en kinderboekenschrijfster. Ze legt uit wat ‘Artvertisement’ is en dat ze collages maakt, een soort zoekplaatjes waar je nooit op uitgekeken. Dat doet ze onder meer voor leegstaande panden op verschillende manieren.

Barbara houdt veel ballen hoog, ze heeft veel projecten tegelijk lopen en vindt dat er te weinig multiculturele kinderboeken zijn. Ze heeft er zelf inmiddels twee geschreven en geïllustreerd. Han Ruijgrok kondigt een aantal evenementen aan, zoals het Wonder van Leiden, waar Ben Walenkamp wordt geïnterviewd door Leo van Zanen (zondag 16 maart om 15.30!) in café Vooraf en Toe. Nog een paar dagen en dan zijn de verkiezingen. In de studio horen we Gijs Holla van de PvdA en Eva de Bakker van de SP. Zij praten over het verkiezingsfestival en over wat hun partijen doen aan het stimuleren van cultuur in de stad.

Audiofragment: Luister hier de hele uitzending terug.

Sandra ‘Spaceflower’ Zovko legt een bijzonder evenement uit: Meet the Artist: bandjes krijgen niet alleen een podium, zoals in Open| Makers aan de Markt, maar worden ook door haar geïnterviewd. De filmpjes die ze daarvan maakt, zijn tegelijkertijd met de optredens te zien. De hiphopband Vlijmscherp heeft vorige week een EP uitgebracht: ‘Momentopname’ (te bestellen via info@vlijmscherpmusic.nl. De broers Jody en Nick van der Vaart vertellen over de muzikale experimenten en hoe leuk het is om met allerlei muzikanten samen te werken. Na een aantal EP’s gaan ze nu toch echt een album maken.

Volgens muziekcorrespondent Peter Visser (@muziekgezien) is het de week van de jamsessies. Op verschillende plaatsen in de stad kun je niet alleen luisteren naar muziek maar ook zelf meedoen! Kijk op  www.muziekgezien.blogspot.nl voor meer informatie. We hebben het met Barbara nog over reizen, over etalagepoppen en over het feit dat ze met haar werk een eenling is: tussen de designers en de kunstenaars in. Ze sluit af met het nog immer prachtige gedicht van Neeltje Maria Min: Mijn moeder is mijn naam vergeten (Voor wie ik liefheb, wil ik heten)

Stem ook volgende week weer af op Cultuur071 bij Sleutelstad op 93.7 FM of 102.4 via de kabel. Onze studiogast is dan kunstenaar Maurice Braspenning.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×