De sfeer die Rrrollend Leiden moet krijgen was al een beetje te proeven tijdens de eerste drijvende kerstmarkt waar de mobiele wijnbar goede zaken deed. (Foto: Vive le Vin).

Rrrollende restaurants rrrijden Leiden binnen

Eind mei vindt op het Pieterskerkplein de eerste editie plaats van Rrrollend Leiden. Met drrrie r-rren. In combinatie met het Verrassend Winkelweekend dat die maand ’theater’ als thema heeft, moet het plein achter de kerk – waar ooit ook Leiden Culinair begon – worden omgetoverd tot een nostalgisch eetplein. Met rollende restaurantwagens uit het hele land en tot nu toe slechts 1 uit Leiden: Norbert van Dartel kondigt aan present te zijn met een bijzondere rrrollende keuken.

Audiofragment: Lizzy Schoo van Kwik Events over Rrrollend Leiden dat eind mei op het Pieterskerkplein wordt gehouden.

Inmiddels hebben zich al 18 mobiele eethuisjes gemeld, maar organisator Kwik Events kan er nog wel een paar meer kwijt. Een pizza-oven op wielen bijvoorbeeld, of een mobiele ijsbar. Ook voor een rijdende tapasbar heeft de organisatie nog wel een plekje vrij.

Rrrollend Leiden wordt gehouden op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 mei. Op het plein komen tafeltjes en stoeltjes te staan en tussen het eten door is er muziek en entertainment. De entree tot het plein is gratis. Een website is nog in de maak, op Facebook is Rrrollend Leiden al wel actief.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×