Onno Blom tijdens de eerste Leidse Olympus. (Foto: Emile van Aelst / www.leidseglibber.nl).

Leidse Olympus beleeft tweede editie

Een van de hoogtepunten van de Signatures Cultuurweken in Leiden is volgende maand de Leidse Olympus bij de Burcht. Net als vorig jaar stelde de Leidse auteur Onno Blom het programma samen voor het enige literaire festival dat de Sleutelstad rijk is.

Audiofragment: Onno Blom over de tweede editie van de Leidse Olympus.

Wat er precies gaat gebeuren tijdens de tweede Olympus laat Blom nog even in het midden. De ‘line up’ is wel bekend gemaakt: Ilja Leonard Pfeijffer, Franca Treur en Menno Wigman lezen hun beste gedichten en verhalen. Roos Jonker, leading lady van de Leidse jazz, rijgt de po√ęzie aaneen met haar muziek. Herman Brusselmans, eeuwig jonge god van de Vlaamse letteren, opent de deuren van de zwarte nacht. Tot slot zal Wende, fabuleus singer-songwriter met een grenzeloos talent, iedereen versteld doen staan.

Voor 2015 wordt stiekum gedacht aan uitbreiding. De Leidse Olympus krijgt er dan mogelijk een dag bij. “Een literair weekeinde ja, maar het is alleen nog een idee hoor,” zegt Blom.

De Leidse Olympus wordt gehouden op 30 mei tussen 21.00 uur en 23.00 uur op het plein voor de Burcht. De entree is gratis, maar het aantal (zit)plaatsen is beperkt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×