Een flinke rij kooplustige Leidenaren stond om 12.00 uur te wachten om een kijkje te nemen in de nieuwste modezaak van Leiden. (Foto's: Chris de Waard).

The Sting opent als eerste nieuwe winkel in Aalmarktgebied

Na de oplevering van de voormalige Aalmarktschool waar in 2011 de modewinkels van McGregor, Suit Supply en Gaastra gezamenlijk hun intrek namen, werd er de afgelopen jaren vooral veel gebouwd en gesloopt in het gebied tussen de Aalmarkt en de Breestraat. Gisteren was er voor het eerst weer een opening. Zonder feestje, dat komt later wellicht nog, deed The Sting om klokslag 12.00 uur de deuren open aan de Breestraat.

Audiofragment: Chris de Waard stond om 12.00 uur ook in de rij en maakte een reportage rond de opening.

Wethouder Pieter van Woensel (VVD) heeft de afgelopen jaren hard getrokken aan het Aalmarktproject. Met resultaat. Na de opening van The Sting openen de komende tijd nog meer modeketens hun deuren in het gebied. Even verderop bijvoorbeeld een twee verdiepingen tellende ‘flagship store’ van Via Mio / Moscow in de Catharinasteeg. Dat is de nieuwe winkelsteeg die de Breestraat via de Aalmarkt gaat verbinden met de Haarlemmerstraat. Een rijksmonument aan de Breestraat moet ervoor wijken. In die Catharinasteeg wordt in totaal 6.000 m2 modewinkel gerealiseerd. Er komen meer flagship stores naar het gebied. Van welke merken wil niemand nog zeggen, maar vrijwel zeker is ook Zara een van de modeketens die er een prominente winkel opent.

Op 8 mei is het weer feest in het Aalmarktgebied. Die dag gaan om 12.00 uur de deuren open van het geheel gerenoveerde warenhuis V&D dat daarmee in Leiden de modernste vestiging van het land krijgt.

Gisteren opende aan het eind van de middag ook nog de Waagstalling. Deze fietsenstalling onder V&D biedt plaats aan circa 880 fietsen die er gratis gestald kunnen worden.

Advertentie

Leiden Aalmarktproject Catharinasteeg


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×