Nu open: Gratis bewaakte stalling voor 880 fietsen

4

Niet alleen in V&D is de afgelopen maanden heel hard gewerkt aan de enorme verbouwing van het warenhuis tot de modernste vestiging van het land, ook onder V&D is een huzarenstukje verricht. Onder de V&D-panden zijn verschillende kelders aan elkaar geknoopt tot een grote ruimte die sinds gistermiddag dienst doet als fietsenstalling. Er is een in- en uitgang een de Breestraat en aan de Aalmarkt.

Audiofragment: Opening Waagstalling onder V& D met wethouder Pieter van Woensel en DZB-directeur Bas van Drooge.

DZB gaat de gratis fietsenstalling beheren. Er gaan 8 tot 10 mensen aan de slag in de bewaakte stalling die voortaan elke werkdag plus zaterdag van 8.00 uur tot 21.00 uur open is. Tijdens de donderdagse koopavond zelfs een uurtje langer. Ook op koopzondagen is de stalling open. Dan tussen 10.30 uur en 21.00 uur.

Met een spectaculaire act werd de fietsenstalling gistermiddag geopend. (Video: Chris de Waard).

Delen

4 reacties

 1. bluezzmaster op

  Kijk dat zijn nu dingen die een stadscentrum nodig heeft top
  Nu nog wat bussen weg uit de Breestraat zodat je er ook nog zonder gevaar voor eigen leven kan komen.
  Komt het helemaal goed.

 2. Johan Volkers op

  Fietsvriendelijke oplossingen: minder kostbaar dan parkeergarages en veel zinvoller!

 3. Heel mooi, nu nog een flinke gratis parkeergarage. Dan is centrum Leiden als winkelgebied misschien nog te redden.

 4. Dit is hopelijk de laatste daad van onze liberale bouwpaus en BN lobbyist Van Woens-dag. Eindelijk even niet de auto/koopverslaving centraal, maar het vervoersmiddel van de toekomst. Fiets, fietster, fietstest. Flinke gratis parkeergarage? Wanneer er nog een tijd gratis olie gewonnen wordt kan deze hersenschim voortleven. Helaas, de harde waarheid is dat olie schaars en duur wordt. Moeder Natuur is door homo " sapiens" leeggeplunderd in 150 jaar. En dat na 250 miljoen jaar fossielen in de aardkorst. De korte termijn welvaart wreekt zich binnenkort op ons welzijn. Elke dag gaat het onze longen in: 400 ppm CO2 en over 40 jaar als de olieverslaafden hun zin krijgen 600 ppm. Hoger dan ooit tijdens de interglacialen. Het wordt ook flink warmer en Leiden wordt een badkuip. Jammer voor auto- en garagaverslaafd Leiden/NL. Terug naar paard en wagen en natuurlijk de geliefde tweewieler.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline