Naast het ROC Lammenschans is de 70 meter hoge Green Tower gepland. (Afbeelding: Kolpa architecten uit Rotterdam).

Wethouder Van Woensel: ''De Green Tower komt er''

Hoewel er een actiecomité ‘Nee tegen de toren’ is opgericht door bewoners van de Professorenbuurt, gaat de bouw van de Green Tower gewoon door. Dat zegt wethouder Pieter van Woensel: ”De bouw van de toren zal volgend jaar starten”. Een toren van 70 meter hoog is volgens de wethouder zeker niet onacceptabel: “‘In Leiden staan wel meer hoge gebouwen. Daarbij zijn nieuwe woningen hard nodig”.

Geen schaduw
Volgens het actiecomité zit er een aantal nadelen aan de bouw van de toren, waaronder veel schaduw. Dit is volgens Van Woensel onwaar. ”Alleen met Kerstmis staat de wijk drie kwartier in de schaduw. De rest van het jaar valt de schaduw op het plein waar de toren gebouwd zal worden.” Wel erkent de wethouder dat de buurt de toren zal zien. 

Audiofragment: Wethouder Pieter van Woensel in gesprek met Eline van den Hout over de bouw van de Green Tower. 

CDA niet tegen
Loes Swerts van het actiecomité zei vorige week op Sleutelstad FM dat het CDA Leiden tegen de bouw van de toren was en dat wethouder Jan-Jaap de Haan ook de facebookpagina ‘Nee tegen de toren’ heeft geliked. Volgens Van Woensel stond het CDA juist wel achter de bouw van de toren. ”Die partij heeft alleen ervoor gezorgd dat de toren 70 meter werd in plaats van 100 meter. Tegen de bouw van de Green Tower was de partij zeker niet”.

Vanavond is er een vergadering met de bewoners van de Professorenbuurt. ”De bedoeling van de vergadering is vooral om met de bewoners in gesprek te gaan en hen gerust te stellen. We willen hun zorgen over de Green Tower wegnemen’,’ aldus de wethouder. 

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×