Het nieuwe uniform van de politie is minder formeel en praktischer voor het politiewerk. (Foto/video: Nationale Politie).

Nieuw uniform vanaf september ook voor Leidse agenten

Alle politieagenten die op straat dienst doen, krijgen nog dit jaar een nieuw uniform. Het nieuwe operationele uniform is volgens de politie praktisch en comfortabel, ook past het beter bij het afwisselende werk van de politie dan het meer formele, huidige uniform. In Leiden en omgeving gaan de dienders vanaf september in het nieuwe uniform de straat op.

Het formele uniform met blauw en wit maakt plaats voor een modern pak in blauw met opvallende, felgele strepen. Het bestaat uit een worker, een polo, een jack, hoge schoenen, een cap en een veiligheidsvest. “Iedere burger zal in één oogopslag zien: daar staat onze politie. Stevig en stoer,” zie korpschef Gerard Bouman van de Nationale Politie afgelopen week bij de presentatie van het nieuwe uniform. 

Leiden meergeelopstraat


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×