Een aantal hoofdrolspelers bij de organisatie van de Lakenfeesten met van links naar rechts bestuursleden Jellie Splinter en Nilles Raken, centrummanager Erwin Roodhart die tevens presentator is bij de Peurbakkentocht en Minke Schat van De Lakenhal. (Foto: Chris de Waard).

Lakenfeesten: Nog plek in Peurbakkentocht en Drakenbootrace

Over precies twee weken barsten de Lakenfeesten weer los in Leiden. Vier dagen lang staat de stad op zijn kop met een hele serie activiteiten. Hoogtepunten zijn ook nu weer de Peurbakkentocht en de Drakenbootrace. Voor die twee evenementen kunnen deelnemers zich nog opgeven. 

Audiofragment: Gisteren werd het programma gepresenteerd in De Lakenhal. Chris de Waard sprak er met de betrokkenen.

Bij de Peurbakkentocht is nog plek voor een bak of vijf. Voor de Drakenbootrace benadrukt bestuurslid Nilles Raken van de Lakenfeesten dat iedereen zich ervoor kan opgeven. “Mensen denken vaak dat je professioneel moet roeien, maar dat hoeft helemaal niet. Ook bijvoorbeeld vriendengroepen kunnen zich gewoon opgeven.”

Bij de Peurbakkentocht heeft de organisatie de deelnemers gevraagd om dit jaar extra aandacht te besteden aan lakens en live muziek. Dat zijn dan ook twee aspecten waar de jury – die dit jaar onder leiding staat van voorzitter Jan-Jaap de Haan – extra punten voor zal uitdelen.

Dit jaar worden ook Minerva en Stadslab Leiden bij de festiviteiten betrokken. Minerva viert in die periode haar 200-jarig bestaan en een aantal lustrumactiviteiten staan nu op het programma van de Lakenfeesten. Bijvoorbeeld de lustrum maskerade door de Breestraat. Stadslab organiseert op de zondag een Gouden Eeuw-markt in het Van der Werfpark. Een markt met producten die ooit bijdroegen aan de welvaart van Leiden. Inclusief de bijbehorende verhalen.

Op vrijdag is er de hele dag braderie op de Haarlemmerstraat. Op die Peurbakkenmarkt staan zowel winkeliers uit de straat zelf als verkopers van buitenaf.

Er wordt dit jaar, nog meer dan voorheen, samengewerkt met een hele rits partners in de stad. Zo kunnen promotie(budgetten) worden gecombineerd en hopen de organisatoren nog meer publiek naar Leiden te trekken. 

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×