Klussen in en om het huis is een van de zaken die de vrijwilligers van Present op zich nemen. (Foto: Present).

MASCQ-voorzitters aan de slag voor Present Leiden

De voorzitters van de vijf grote studentenverenigingen in Leiden – Minerva, Augustinus, SSR, Catena en Quintus (MASCQ) – en de voorzitter van de PKvV (Plaatselijke Kamer van Verenigingen) zijn vandaag aan de slag voor Present Leiden. Present zet zich met teams van vrijwilligers in voor mensen die tijdelijk wat ondersteuning kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld bij het opknappen van de woning.

Audiofragment: Directeur Sietske Steenbergen van Present vertelt over het werk van de stichting.

Ongeveer 60% van de vrijwilligers van Present zijn studenten. Om hen het goede voorbeeld te geven, steken de voorzitter een keer per jaar de handen uit de mouwen. Vandaag zijn ze aan het werk bij een hulpbehoevende vrouw uit Leiden. Die krijgt onder meer een nieuw behangetje in haar woning. Door het opknappen van haar huis, wil ze nu weer zelfstandig blijven wonen, terwijl ze dat eerder niet meer zag zitten.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×