Een potje schaak op een afgezaagde boom. Het kan in de Breestraat. De schaakstukken zijn te leen bij Fresh Food Coffee Café Anne & Max. (Foto: Chris de Waard).

Tijdelijk straatmeubilair rond afgezaagde bomen in de Breestraat

De bomen die in de Breestraat zijn afgezaagd – vooruitlopend op de herinrichting van de winkelstraat – hebben een nieuwe tijdelijke bestemming gekregen. Winkelstraatmanager Ronald van der Steen vond de zaagstompen een rotgezicht en verzon samen met een aantal winkeliers een ludieke manier om ze voorlopig nuttig te gebruiken.

Audiofragment: Chris de Waard in gesprek met Ronald van der Steen, kunstenares Roos-Marijn Kinkel en franchicenemer Matt McNeil van de Coffee Company.

Als schaakbord (bij Anne & Max), koffiezitje (Coffee Company) of gewoon bankje (bij Hunkem√∂ller). Vanmiddag werden de nieuwe tijdelijke zitjes in gebruik genomen met een potje schaak op de afgezaagde boom. Als eerste nam de eigenaar van Anne & Max het op tegen die van de Coffee Company.‚Äč

De komende weken is Liander nog aan het werk in de Breestraat. De gas- en elektriciteitsleidingen worden vervangen. Eind juni gaat de gemeente dan echt van start met de herinrichting van de straat. Dat moet voor 3 oktober klaar zijn. Na de viering van Leidens Ontzet volgen nog de herinrichting van ’t Gangetje en de Korevaarstraat.

’t Gangetje wordt een terrassenplein waar geen plek meer is voor gestalde fietsen. Die kunnen gratis in de ondergrondse stalling onder V&D en vanaf volgend jaar ook in de nog te bouwen fietsenkelder onder de nieuwe Albert Heijn die de deuren opent in het voormalige Zeeman-pand. Op zaterdagen wordt ook een stuk Steenschuur afgesloten voor autoverkeer om als fietsenstalling te dienen.

Ook het stuk Korevaarstaat tussen de Breestraat en de Garenmarkt gaat na 3 oktober op de schop. Er komt een middenberm met bomenen de parkeerplaatsen verdwijnen. 

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×