Vanmiddag is de bouw van de Al Hijra moskee stilgelged. (Illustratie: Moslimgroep Leiden).

Bouw Al Hijra moskee stilgelegd

De bouw van het islamitisch centrum Al Hijra in Leiden Zuid-West is vanmiddag stilgelegd. Dat beweert althans Leefbaar Leiden raadslid Tomas Kok. Of de bouwstop een gevolg is van het verzoek dat Leefbaar Leiden – mede namens een aantal omwonenden – vandaag bij de rechtbank heeft ingediend, is niet waarschijnlijk. Leefbaar raadslid Tomas Kok kan het zich in ieder geval niet voorstellen: “Dat zou wel heel erg snel zijn.” Waarom de bouw wel is stilgelegd, blijft vooralsnog dus onduidelijk. Volgens Kok heeft de politie het werk gistermiddag stil laten leggen.

De bouw ging afgelopen vrijdag van start. Toen werd in het bijzijn van honderden Leidse moslims en de Marokkaanse ambassadeur in Nederland de eerste paal geslagen. Omwonenden kondigden toen al aan via een kort geding een bouwstop te willen afdwingen. Onder meer vanwege het niet recpecteren van de molenbiotoop en een vermeend gebrek aan parkeerplaatsen bij het nieuwe geloofscentrum.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×