Tussenstand T. rex voor Naturalis

Komend weekend zal op de Lakenfeesten bekend worden welk bedrag tot nu toe is opgehaald voor de T. rex. Zaterdagmiddag om 17:30 beklimmen burgemeester Henri Lenferink en directeur van Naturalis Edwin van Huis het podium op het stadhuisplein voor een feestelijke bekendmaking.

Hiernaast presenteert Naturalis de nieuwe Dino-app, de eerste app over dinosauriërs op wetenschappelijke basis. Maar liefst 160 soorten zijn terug te vinden, met tekeningen en beschrijvingen. De app is bedoeld voor wetenschappers en geïnteresseerde liefhebbers.

In augustus 2013 heeft Naturalis een Tyrannosaurus rex opgegeraven in de Verenigde Staten. Om het enorme fossiel aan te kopen is het museum begonnen geld in te zamelen, onder andere met de actie ‘Tientje voor T-rex’. Naturalis zou het enige museum zijn buiten Noord-Amerika met een T. rex in de collectie.

Advertentie

Leiden T. rex


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×