Vanaf vijf meter hoogte via de hellingbaan naar beneden in een peurbak op wielen. Dat is ongeveer de bedoeling voor de teams die meedoen aan de eerste editie van het Glibberbal op 13 juli. (Foto's/video: Chris de Waard).

Metershoog gevaarte voor Glibberbal in Maresingel

Zelf zijn ze ook wel een beetje onder de indruk van het gevaarte dat Jobo de Bouwers voor ze heeft gemaakt. De metershoge schans die op 13 juli aanstaande in de Maresingel wordt gezet voor ‘Snel naar de Bel’ tijdens het eerste Glibberbal. Het is een Leidse kopie van het TROS succesnummer ‘Ter land, ter zee en in de lucht’.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/155818792″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Meike Nederstigt van het Glibberbal blikt vooruit tijdens de presentatie van de enorme schans.

Inmiddels hebben zich 26 teams aangemeld en de organisatie heeft nog plek voor een handvol deelnemers. Inschrijven kan via www.glibberbal.nl en kost slechts 25 euro per team. Het spectakel in en om de Maresingel en het Huigpark begint op zondag 13 juli om 13.00 uur. Het Glibberbal duurt tot 21.00 uur.

Vijf meter hoog, 4,5 meter breed en 30 meter lang: de schans van Snel naar de Bel.

Advertentie

Leiden glibberbal


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×