Ondanks eerdere beloftes rijden er nog steeds geen bussen via Nieuw Rhijngeest, omdat de gemeente Oegstgeest niet opschiet met het aanleggen van de noodzakelijke infrastructuur. (Foto: Rover).

Rover dringt aan op busverbinding Nieuw Rhijngeest

Rover dringt vandaag in een brief aan de gemeente Oegstgeest aan op de snelle aanleg van een ontbrekend stuk weg tussen het verlengde van de Wassenaarseweg en de brug bij Jachtrust. Die verbinding is nodig om bus 37 van Arriva van Katwijk, via Nieuw Rhijngeest naar Leiden Centraal te laten rijden. Die bus zou al in december 2013 gaan rijden, maar de gemeente Oegstgeest en Arriva ruziƫn nog steeds over de breedte van de aan te leggen weg.

Rover wil dat het ontbrekende stuk weg er nu alsnog snel komt. Niet als vrije busbaan, maar als weg die ook kan worden gebruikt als ontsluiting voor bewoners van Nieuw Rhijngeest en voor fietsverkeer van Corpus naar de Rhijnhofweg.

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×