Yvonne van Delft trekt vanaf september de GroenLinks fractie in Leiden. Tot die tijd neemt Stephanie Bakker waar als interim. (Foto: PR).

Yvonne van Delft nieuwe fractievoorzitter GroenLinks Leiden

Yvonne van Delft is vanaf september de nieuwe fractievoorzitter van GroenLinks Leiden. Dat heeft de fractie deze week bepaald. Zij is, naast Jos Olsthoorn, het tweede nieuwe raadslid voor GroenLinks. De zetels die vrijkomen door het vertrek van Pieter Kos, die als wethouder in Den Helder aan de slag is gegaan, en van Stéphanie Bakker, die in september aan een nieuwe baan begint, zijn hiermee weer bezet. Tot september functioneert Stéphanie Bakker nog als interim-fractievoorzitter.

Yvonne van Delft is geen nieuwkomer in de Leidse politiek. Zij zat van 2002-2004 al voor GroenLinks in de raad. Over de keuze van de fractie voor haar als voorzitter geeft ze aan: “Ik ben heel blij dat de fractie mij dit vertrouwen geeft en kijk ernaar uit om met deze fractie én als grootste oppositiepartij de komende jaren het geluid van GroenLinks stevig te laten horen in de raad én in de stad.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×