Dit jaar voor het eerst in elf jaar geen Zomerjam. De organisatie krijgt de begroting niet rond. (Foto: PR).

Gebrek aan sponsoren nekt Zomerjam

Zomerjam 2014 gaat niet door. De organisatie van het gratis festival heeft besloten dat de 11e editie niet door gaat, omdat er onvoldoende geld bijeen kon worden gebracht voor een ‘volwaardige editie’. Het festival stond dit jaar gepland op zaterdag 6 september in het Huigpark te Leiden.

Zomerjam wordt georganiseerd door een kleine groep fanatieke vrijwilligers. Door teruglopende subsidie- en sponsorinkomsten is het de laatste jaren al steeds lastiger gebleken om de begroting rond te krijgen. “Voor 2014 hebben wij moeten concluderen dat er te weinig budget is om een goede programmering neer te zetten en onszelf als festival te overtreffen,” aldus de organisatoren. “Wij zijn echter vastberaden om het evenement voor de stad Leiden te behouden.”

De kans is groot dat er in 2015 wel weer een Zomerjam komt. “Na contact met de gemeente hebben we daar wel vertrouwen in. Ook kijken we nog of we later dit jaar een indoor-editie kunnen houden. Dat wordt dan de eerste Winterjam.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×