Politie waarschuwt weer voor louche klusjesmannen

De politie waarschuwt voor een groep personen die bekend staat als ’travellers’. Zij bieden – vaak op een agressieve manier – hun diensten aan. Het gaat daarbij meestal om zaken als het schoonmaken van dakgoten of het schilderen van buitenmuren. Vervolgens maken zich schuldig aan onder andere diefstal, bedreiging en oplichting.

De politie in Leiden en Leiderdorp ontving de afgelopen tijd meerdere meldingen die erop duiden dat deze ’travellers’ in onze regio actief zijn. Het aanbieden van diensten gebeurt in sommige gevallen zo aggresief dat mensen niet durven te weigeren. Achteraf blijkt het werk dan niet of zeer slecht gedaan te zijn en moet de klant meer geld betalen dan afgesproken. 

Deze groep wordt ’travellers’ genoemd omdat zij meestal geen vaste woon- of verblijfplaats hebben en van camping naar camping trekken. Meestal in busjes voorzien van Engelse kentekens. Ze spreken vaak alleen Engels met een Iers accent.

De politie adviseert om op geen enkele wijze met hen in zee te gaan en roept mensen op om contact met de politie Leiden op te nemen wanneer personen op deze manier hun diensten aanbieden.

De vaak Ierse klusjesmannen zijn al langer actief in ons land. Regelmatig waarschuwt de politie als er lokaal meldingen binnenkomen. Ook het programma Opgelicht besteedde er in het verleden aandacht aan.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×