Van wie is deze rugzak? Die vraag houdt het Team Grootschalige Opsporing bezig dat de overval in Rijnsburg onderzoekt, waarbij de 58-jarige bewoner om het leven kwam.

Daders dodelijke overval vergaten rugzak; politie zoekt eigenaar

Het rechercheam dat onderzoek doet naar de woningoverval op maandagochtend 4 augustus in Rijnsburg is op zoek naar informatie over een rugzak die door de overvallers werd achtergelaten. Het gaat om een zwarte rugzak van het merk Active Leisure. Het type is ‘Mont Blanc 35’. Dit staat met witte letters op de tas. Ogenschijnlijk is de tas al een paar jaar oud.

Rond 02.00 uur op 4 augustus drongen minimaal drie mannen via het raam aan de achterzijde de woning aan het Goudenregenplantsoen binnen. De 58-jarige bewoner en zijn vriendin lagen op dat moment te slapen. Toen ze wakker schrokken, werden zij vrijwel direct overmeesterd. De vrouw werd vastgebonden en met haar hoofd in een kussen geduwd; ze kon daardoor niet zien wat er met haar partner gebeurde. Wel werd duidelijk dat overvallers de code van de in het huis aanwezige kluis wilden. Ze spraken Nederlands en een taal die leek op Papiaments.

Toen de mannen de code niet kregen, gingen ze er vandoor. In hun vlucht lieten ze de rugzak achter. De 58-jarige bewoner stierf kort daarna. Gealarmeerde politieagenten hebben hem nog gereanimeerd, maar dit mocht niet meer baten.

In de uitzending van Opsporing Verzocht van gisteravond werd de overval gereconstrueerd. Ook toonde de politie de foto van de achtergelaten rugzak. Mensen die meer informatie hebben over deze rugzak, weten waar deze vandaan komt of iemand kennen die een dergelijke rugzak in zijn of haar bezit heeft (gehad), worden dringend verzocht contact op te nemen. De tas wordt momenteel op sporen onderzocht door het NFI.

Het onderzoek naar de overval is nog steeds in volle gang. Dit wordt gedaan door een speciaal Team Grootschalige Opsporing. Forensische rechercheurs deden dagenlang sporenonderzoek in een woning; agenten spraken met veel buurtbewoners. Om nog meer informatie te vergaren werden in winkels en horecagelegenheden posters opgehangen, ook stonden er op meerdere plekken stoepborden met daarop de getuigenoproep.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×