De ingezakte kademuur bij het parkeerterrein dat nu wordt gesaneerd. (Foto: Wilco Devilee).

Kademuur niet bestand tegen sanering grond NUON-terrein

Nog tot eind van het jaar is de gemeente druk bezig met het saneren van het laatste deel van het voormalige terrein van de gasfabriek tussen de Maresingel en de Langegracht. Ter hoogte van het politiebureau wordt hard gewerkt aan het vervangen van de vervuilde grond door nieuw zand. De oude kademuur is tegen het grondverzet van de graafmachines niet bestand gebleken en zakte voor een deel in de singel.

Het gebied gaat in de toekomst deel uitmaken van het Singelpark. De locatie heeft de naam Energiepark gekregen. Afgelopen weekeinde werden het terrein en de gebouwen opengesteld tijdens de monumentendagen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×