Burgemeester Lenferink maakte drie jaar geleden al een tijdreis op 3 oktober. Hij verscheen toen in traditioneel ambtgewaad. (Archieffoto: Chris de Waard).

Grote 3 Oktober Optocht 'reist' door Leiden

De Grote Optocht die morgenmiddag door Leiden trekt heeft dit jaar alles te maken met reizen. Niet alleen op vakantie gaan naar verre oorden, maar ook bijvoorbeeld een reis door de tijd. Ook dit jaar wordt tijdens de optocht de rood-wit fotowedstrijd gehouden. De jury gaat weer op zoek naar de mooist in rood/wit uitgedoste feestgangers.

De Optocht vertrekt exact om 13.00 uur vanaf de Burggravenlaan en gaat dan via de Hoge Rijndijk, de Plantagelaan, het Levendaal, de Korevaarstraat, de Breestraat, het Noordeinde, de Witte Singel en de Zoeterwoudsesingel naar de Fruinlaan.

Audiofragment: In de optocht ook een muzikale tijdreis met de Toppop-praalwagen met daarop Sleutelstad’s Melle Tuik als een echte Leidse Ad Visser.

Advertentie

Leiden leidensontzet2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×