Benno L. moet enkelband omhouden

1

Benno L. moet zijn enkelband omhouden. Hij mag ook niet naar Duitsland verhuizen en zijn gebiedsverbod blijft van kracht. Dat heeft de rechter in Den Haag vanmiddag bepaald in de uitspraak van het kort geding dat L. vorige maand had aangespannen tegen de aan hem opgelegde beperkingen. Ook heeft L. volgens de rechter geen recht op een schadevergoeding. Benno L. had 10.000 euro geeist als voorschot op een nader te bepalen bedrag voor ‘gedorven leefgenot’.

Audiofragment: Burgemeester Lenferink is blij met de uitspraak van de rechter in het kort geding dat Benno L. had aangespannen.

Op één punt krijgt L. wel gedeeltelijk gelijk van de rechter. De gemeente Leiden had als extra eis aan L’s verblijf in Leiden gesteld dat hij geen gesprekken mag aanknopen met minderjarigen. De rechter vindt die bepaling te algemeen en wil dat dat versoepeld wordt. De afspraak dat Benno L. in Leiden alleen onder begeleiding de straat op mag, blijft wel van kracht.

Delen

1 reactie

  1. Wat hier niet bij staat is dat de enkelband in Leiden niet uitgelezen mag worden. Dit mag alleen om te kijken of hij niet in Den Bosch en Vught e.d. is.

    Als Benno L. in Leiden is kan hij gewoon in de buurt van scholen verblijven met enkelband zonder dat deze uitgelezen wordt.

Je bent nu offline