Woedende demonstranten eisten begin dit jaar het vertrek van L. uit Leiden. (Archieffoto: Sleutelstad).

Benno L. moet enkelband omhouden

Benno L. moet zijn enkelband omhouden. Hij mag ook niet naar Duitsland verhuizen en zijn gebiedsverbod blijft van kracht. Dat heeft de rechter in Den Haag vanmiddag bepaald in de uitspraak van het kort geding dat L. vorige maand had aangespannen tegen de aan hem opgelegde beperkingen. Ook heeft L. volgens de rechter geen recht op een schadevergoeding. Benno L. had 10.000 euro geeist als voorschot op een nader te bepalen bedrag voor ‘gedorven leefgenot’.

Audiofragment: Burgemeester Lenferink is blij met de uitspraak van de rechter in het kort geding dat Benno L. had aangespannen.

Op één punt krijgt L. wel gedeeltelijk gelijk van de rechter. De gemeente Leiden had als extra eis aan L’s verblijf in Leiden gesteld dat hij geen gesprekken mag aanknopen met minderjarigen. De rechter vindt die bepaling te algemeen en wil dat dat versoepeld wordt. De afspraak dat Benno L. in Leiden alleen onder begeleiding de straat op mag, blijft wel van kracht.

Advertentie

Leiden Benno L.


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×