Rudi Fuchs laat één van zijn favoriete schilderijen zien uit de selectie die hij heeft gemaakt. (Foto: J.P. Kranenburg)

Een deftige parade in de Lakenhal

Museum De Lakenhal heeft 10 oktober een tentoonstelling geopend met portretten van deftige mensen die de Lakenhal in de loop der jaren verzameld heeft. ‘Een deftige parade’, zo heet de tentoonstelling, is samengesteld door tentoonstellingenmaker, kunsthistoricus en voormalig directeur Rudi Fuchs. 

Priemende blikken 
Op de tentoonstelling voel je je doorlopend bekeken door de priemende blikken van de portretten. Er hangt ook een portret van Fuchs zelf, gemaakt door Karel Appel. ”Dat was een lange zit van zo’n acht uur, maar dan merk je wel hoe moeilijk het is om een portret te maken”, zegt Fuchs. Volgens hem wordt het portret ten onrechte ondergewaardeerd en gezien als iets simpels. ”Er zijn bijna nooit tentoonstellingen van portretten”.

Audioreportage: Eline van den Hout in gesprek met Rudi Fuchs en Meta Knol over de tentoonstelling ‘Een deftige parade’. 

Eigen selectie
Directeur Meta Knol wilde het laatste jaar voor de grote verbouwing van de Lakenhal vooral kunstwerken laten zien uit de eigen collectie. Velen staan al jaren onbekeken en onbewonderd in het magazijn en dat is zonde, vindt Knol. Binnenkort komen er nog meer tentoonstellingen uit eigen selectie.  

Foto’s gemaakt door: J.P. Kranenburg

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×