De Groene Lintjes werden gisteravond voor de negende keer uitgereikt tijdens een bijeenkomst in Sijthoff Leiden aan de Doezastraat. (Foto: PR).

GroenLinks Leiden reikt groene lintjes uit

Gisteren, op de Dag van de Duurzaamheid, heeft GroenLinks Leiden voor de negende keer de groene lintjes uitgereikt. De groene lintjes gaan jaarlijks naar Leidenaren die zich inzetten voor een groener en duurzamer Leiden. Iedereen kon van tevoren personen nomineren. Dit jaar kregen Aad van den Berg, Milieudefensie Leiden en Margje Vlasveld tijdens een drukbezochte uitreiking een groen lintje opgespeld.

Aad van den Berg was de laatste jaren een van de drijvende krachten achter de Autovrije Zondag. Met veel gedrevenheid en enthousiasme zet hij zich in voor dit evenement en vraagt hij aandacht voor de slechte luchtkwaliteit in Leiden en het belang van duurzaamheid in onze mooie stad. 2014 Was het laatste jaar dat Aad bestuurslid was van de Stichting Autovrije Zondag, maar hij heeft ons verzekerd dat hij zich in zal blijven zetten voor een duurzame wereld.

Milieudefensie Leiden bestaat al sinds 1986. En ze hebben sindsdien grote invloed gehad. Ze stonden aan de wieg van andere groene organisaties zoals de Bomenbond en de Stichting Broek- en Simontjespolder. Ze staan altijd klaar, om actie tegen de Rijnlandroute of de Morspoortgarage te voeren of om op een positieve manier aandacht te vragen over de verspilling van enorm veel goed voedsel. Namens Milieudefensie Leiden nam Pieter de Krom, 20 jaar actief voor deze groene club, het groene lintje in ontvangst.

Margje Vlasveld, oud-Raadslid voor Leiden weer gezellig/De Groenen, is oprichter van de IDeeWinkel en was gedurende bijna 10 jaar de drijvende kracht. Vanaf 2009 heeft ze met niet aflatende gedrevenheid het Groene IDeeCafé georganiseerd, een ontmoetingsplek voor burgers. Veel startende duurzame initiatieven hebben gebruik gemaakt van het IDeeCafé, en zijn versterkt door de aandacht en suggesties van de bezoekers tot bloei gekomen. Afgelopen zomer is Margje gestopt met haar werk voor de IDeeWinkel om meer aandacht aan opleiding en diëtistenpraktijk te geven. Ze blijft gelukkig actief in de groene hoek. Margje heeft al eerder een groen lintje gekregen, maar kreeg dit jaar een oeuvreprijs.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×