De robot brengt de stroomkabel in Noordwijk aan land. Kabellegschip Ndurance rolt de 25 kilometer lange kabel vervolgens uit naar de plek waar het windmolenpark wordt aangelegd. (Foto's: Wilco Devilee).

Robot brengt stroomkabel windmolenpark aan land bij Noordwijk

Een robot heeft vanmorgen op het strand in Noordwijk de ruim 25 kilometer lange stroomkabel aan land gebracht die het nieuwe windmolenpark Luchterduinen met het vasteland moet verbinden. Kabellegschip Ndurance van Boskalis liep daarvoor op zo’n 300 meter van de kust bewust aan de grond. Bij vloed komt het schip weer los en brengt het de kabel verder de zee op.

luchterduinen1.jpg

De robot volgt het schip en graaft de kabel onderweg in de zeebodem in.

Leiden luchterduinen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×