Vorig jaar werd de Co Verhoogprijs toegekend aan de vrijwilligers van het Internetcafé Stevenshof en Mors (Stichting Radius), die senioren helpen bij al hun vragen over computers. (Foto: Leidse Vrijwilligersprijs).

Laatste week nominaties Leidse Vrijwilligersprijs

Leidse vrijwilligers kunnen tot 24 oktober genomineerd worden voor de Leidse Vrijwilligersprijs. De prijs, die voorheen de Co Verhoogprijs heette, wordt dit jaar op 10 december uitgereikt. Naast de vrijwilliger van het jaar wordt er ook een Aanmoedigingsprijs voor jongeren tot en met 27 jaar en een Organisatieprijs uitgereikt.

Via de website van de Leidse Vrijwilligersprijs kan iedereen vrijwilligers voordragen zodat zij kans maken op de titel. Op 10 december worden de prijzen uitgereikt. De jury bestaat uit acht leden. “Het loopt van links socialistisch tot rechts VVD, dus het is een heel gemengde club mensen”, aldus Hanneke de Winter, voorzitter van de jury van de Leidse Vrijwilligersprijs .

De prijs dient als een symbolisch eerbetoon aan de Leidse vrijwilliger van het jaar. Zo krijgen de vrijwilliger van het jaar en de winnaar van de Aanmoedigingsprijs een beeldje uitgereikt, en krijgt de winnaar van de Organisatieprijs een schildje aan de muur met opschrift ‘Leidse Vrijwilligersorganisatie 2014’. Daarnaast zijn er ook geldprijzen te winnen, zo krijgen de drie genomineerden voor de Leidse Vrijwilligersprijs een bon van honderd euro en krijgt de uiteindelijke winnaar een bon van tweehonderd euro.

Tot dit jaar heette de prijs nog de Co Verhoogprijs. In 1993 kregen Co en haar man Walter Verhoog samen de allereerste Leidse Vrijwilligersprijs. Kort na de prijsuitreiking overleed Co Verhoog onverwacht. De prijs heeft daarna tot vorig jaar haar naam gedragen.

“We hebben vorig jaar gezien dat de naam Co Verhoog, hoe belangrijk die ook is, niet meer zo bekend is in Leiden”, aldus Hanneke de Winter. “Het is heel belangrijk dat het om de Leidse vrijwilligers gaat, en dat maakt de naam nu ook meteen duidelijk”, stelt De Winter.

Geluidsfragment: Hanneke de Winter vertelt op Sleutelstad over de Leidse Vrijwilligersprijs.

Advertentie

Leiden Leidse Vrijwilligersprijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×