Serveerster Martine van Zelst en chefkok Fred Boutkan organiseren samen 'The Taste of Waste' in het Grand Café Sijthoff. (Foto: Rolf Eijgenraam).

Grand Café Sijthoff gaat restjes serveren

Het biologische Grand Café Sijthoff gaat aanstaande zondag van start met het project ‘The Taste of Waste’. Met dit project gaat het Leidse café wekelijks de overgebleven ingrediënten van de zaterdagavond gebruiken voor tapas. “Jaarlijks gaat er ruim tien procent van ons voedsel de prullenbak in, daar willen we iets aan veranderen”, aldus initiatiefneemster Martine van Zelst.

De tapaskaart van ‘The Taste of Waste’ zal per zondag verschillen. “Wat voor hapjes ik ga maken weet ik pas op de zondagochtend”, aldus chefkok Fred Boutkan. De gerechten worden namelijk gemaakt van de ingrediënten die over zijn van de zaterdagavond. “Wij gooien in principe héél weinig weg, behalve tussen zaterdag en dinsdag. Toen kwam Martine met dit hele leuke idee”, aldus Boutkan.

“Fred is heel goed in iets van niets maken”, grapt Martine van Zelst. Dat de tapas van restjes worden gemaakt, heeft geen invloed op de kwaliteit van de hapjes volgens de initiatiefneemster wie tevens serveerster is in het Leidse café. “Dit zijn wel kliekjes zoals je ze nog nooit hebt gegeten”, zegt Van Zelst met een brede glimlach. Vanaf aanstaande zondag 16:00 uur kun je elke week voor drie tot zes euro een hapje eten.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×