Redactie Leidsch Dagblad dreigt met acties tegen bezuinigingen

De redactie van de HDC-dagbladen, waar ook het Leidsch Dagblad onder valt, dreigt met acties als de directie de voorgestelde bezuinigingen handhaaft. In een plenaire redactievergadering spraken 150 redacteuren zich daar gistermiddag voor uit. Van de 226 redactieleden waren er 165 aanwezig bij de bijeenkomst in Alkmaar. De directie wil volgend jaar 15 arbeidsplaatsen schrappen en 675.000 euro bezuinigen op de externe redactiekosten.

Als gevolg daarvan wordt het contract met de De Persdienst van Wegener beëindigd en gaan de HDC-kranten artikelen uit De Telegraaf gebruiken. De redactie en hoofdredactie willen de arbeidsplaatsen behouden en de ruimte krijgen om de artikelen van De Telegraaf te bewerken. De redactievergadering heeft de hoofdredactie gevraagd rechtstreeks met de raad van bestuur van de Telegraaf Media Groep (TMG) in gesprek te gaan om de huidige meerjarenbegroting van tafel te krijgen. Ook gaat de redactieraad acties voorbereiden voor het geval de eisen niet worden ingewilligd.

Daarmee sprak de vergadering impliciet uit geen vertrouwen meer te hebben in het overleg met HDC-directeur Tim Klein. Volgens berichten in Adformatie staat diens functie sowieso op de tocht, omdat de raad van bestuur van TMG van hem af wil.

De HDC-kranten bestaan naast het LD uit De Gooi- en Eemlander, Haarlems Dagblad, Noordhollands Dagblad en een aantal huis-aan-huisbladen waaronder het Witte Weekblad en Het op Zondag.

Leiden Leidsch Dagblad


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×